Политика приватности и услови коришћења

Веб портал nego.rs брине за приватност података својих корисника. Важно је да прочитате ову Политику и научите шта сматрамо приватним подацима и како се према истима односимо.

Веб портал nego.rs се обавезује се да ће штитити Вашу приватност и омогућити Вам најбоље могуће искуство током коришћења овог сајта. Како бисте што квалитетније искористили време проведено на овом веб сајту, потребне су нам одређене личне информације о Вама, које ће нам помоћи да прилагодимо садржај Вашем укусу и жељама.

Давањем својих личних података и прихватањем Политике приватности потврђујете да сте сагласни да се ваши подаци користе на начин описан у овој Политици. Уколико се Политика приватности промени, измењен текст ћемо објавити на овој страници.
Изјава о Приватности је документ који гарантује заштиту приватности наших корисника на Интернету. nego.rs можете прегледати бесплатно и без икакве обавезе да откријете свој идентитет или оставите било какве личне податке. Уколико одлучите да се пријавите на нашу билтен листу, потребно је да нам оставите личне податке (има и презиме, адреса е-поште), како бисмо Вам могли достављати садржај за који сте се пријавили. Захтевамо само информације које су нужне како бисмо што боље реализовали Ваш захтев.

ПРИКУПЉАЊЕ ПОДАТАКА – начин и разлог

Веб портал nego.rs захтева Ваше личне податке у следећим ситуацијама:

Постављање питања
(Име, адреса е-поште – на коју Вам достављамо одговор)
Контакт подаци и питања се чувају и интерној бази докле год не затражите да се Ваше питање из интерне базе избрише.

Пријава на билтен
(Име, адреса е-поште)
У сваком тренутку можете имати увид у Ваш налог и одјавити се са листе. У том случају се бришу ваши подаци.

Остављање коментара
(Име/надимак, адреса е-поште, И.П. адреса)
Анонимизован надимак може бити остављен на сајту, и неопходно је унети пуну адресу да бисте оставили коментар. Коментари се чувају док аутор не затражи скидање или на неки начин нарушава идеологију портала.

Посете nego.rs страницама
Приликом посете порталу, Ваш веб претраживач аутоматски прикупља податке коју укључују ИП адресу Вашег рачунара, врсту претраживача, име домена, време посете, адресу веб странице са које сте дошли, те све информације о страницама које посетите на овом сајту.
Ове податке користимо за статистичке анализе, са циљем да побољшамо квалитет услуге.


Прикупљамо следеће личне податке од Вас:

Контакт подаци: Ово су подаци који су нам потребни да Вас контактирамо. Примери контакт података могу укључивати име, адресу е-поште, поштанску адресу, број телефона и сл. Контакт подаци могу идентификовати Вас лично.

Финансијски подаци: Ово су подаци који су нам потребни за наплату извршених услуга. Примери финансијских података могу укључивати податке о банци, PayPal, адресу за обрачун, име особе за контакт, бројеве телефона и адресу е-поште. Финансијски подаци могу идентификовати Вас лично.

nego.rs нема увид у податке Ваше платне картице, нити исте чува јер се целокупни процес уноса броја платне картице и финализације плаћања одвија на порталу PayPal.

Лозинке: Ово су подаци који Вам омогућавају да приступите услугама. Примери ових података могу укључивати корисничко име и лозинку. Лозинке не идентификују Вас лично, али када је у вези са другим подацима онда може да Вас идентификује.

Технички подаци: Ово су подаци који нама омогућавају да подесимо услуге које Вам пружамо. Примери техничког податка могу укључивати Вашу ИП адресу, тип претраживача, оперативни систем, подружни ИД и сл. Технички подаци не идентификују Вас лично, али када су у вези са другим подацима онда могу да Вас идентификују.

Добровољно достављени подаци: Ово су подаци које нам добровољно достављате и нису неопходни за функционисање услуга. Примери добровољно достављених података укључују Ваше коментаре на наше услуге, Ваше везе са нама преко душтвених мрежа и сл. Пошто ове податке не захтевамо као обавезне, Ви сами одлучујете у којој мери желите да будете идентификовани кроз наведене податке.

Подаци добијени од инсталираних програма: Наш сајт користи информативне програме за праћење. Ови програми могу бити колачићи, сесије, логови, један-пиксел GIF или друге технологије које нам пружају информације о Вашим активностима на нашем сајту и серверима. Не предузимамо повезивање ових података са идентитетом нерегистрованих посетилаца, све док се не констатује покушај неовлашћеног упада у систем ради наношења штете овој Интернет локацији или нашем пословању.
Да бисте променили било који податак о себи наведен у овој политици, осим добровољно достављених података, потребно је да се пријавите на портал корисника и да их промените, обришете или модификујете.

ПОДАЦИ О КОЛАЧИЋИМА

Смернице за колачиће

nego.rs користи колачиће да би смо побољшали искуство посетиоцима наших веб локација, укључујући веб локације којима се може приступити преко наше мобилне апликације, због чега смо објавили ове смернице за колачиће. Смерницама објашњавамо шта су колачићи и како их користимо на нашим веб локацијама.

Колачићи су мале датотеке које се састоје од низа слова и бројева и које су на Ваш рачунар постављене помоћу сервера веб страница. Они омогућавају власнику веб локације да Вас разликује од осталих корисника те веб локације. Колачићи се не могу кодирати, не могу се користити за преношење вируса и не могу нам омогућити да приступимо Вашем хард диску. Не можемо да прочитамо никакве информације са Вашег хард диска чак иако су колачићи тамо ускладиштени.

Подаци који се генеришу путем колачића на nego.rs веб локацијама могу се користити у различите сврхе, укључујући и следеће:

Изричито неопходни

Ови колачићи су неопходни да бисте могли да се крећете по веб локацији и користите њене функције, као што је приступ безбедним областима веб локације и чување ставки у корпи за куповину.

Колачићи перформанси

Ови колачићи прикупљају информације о томе како посетиоци користе веб локацију, на пример које странице најчешће посећују и да ли примају поруке о грешкама. Користе се за побољшавање начина функционисања веб локације у будућим верзијама.

Функционални колачићи

Ови колачићи дозвољавају веб локацији да памти изборе које правите као што су корисничко име, језик или регион у којем се налазите и обезбеђују побољшано лично искуство.

nego.rs је по закону у обавези да прибави Ваш пристанак за коришћење свих типова колачића које постављамо, осим оних који су „изричито неопходни“.

Како искључити колачиће

Ако не прихватате коришћење ових колачића или се предомислите, можете их онемогућити изменом поставки веб претраживача и/или мобилног уређаја тако да колачићи са ове веб локације не могу да буду постављени на ваш рачунар или мобилни уређај.

СИГУРНОСТ ПРИКУПЉЕНИХ ПОДАТАКА

Портал nego.rs посебно брине да су прикупљене информације о корисницима сигурне и заштићене од губитка, промена, недозвољеног приступа и било које врсте злоупотребе.

Податке из процеса регистрације, као и остале податке о кориснику, nego.rs неће давати на увид и коришћење неауторизованој трећој страни. Подаци о кориснику неће бити доступни неауторизованој трећој страни, осим у случају када је таква обавеза регулисана законом и у случају тешког кршења правила nego.rs.

Ауторизована трећа страна

Како бисмо омогућили исправно функционисање сајта и пријатно корисничко искуство, као и континуално радили на унапређењу услуге, сарађујемо са различитим интернет сервисима, попут Фејсбука, Гугла, Банке Интесе и других компанија са којима повремено размењујемо искључиво неопходне информације, у складу са њиховим политикама приватности и условима коришћења.

Са овог портала, линкови могу водити на друге веб сајтове. Не сносимо одговорност за политику или процедуре за заштиту података, као ни за садржај на овим веб сајтовима.

Имам још питања. Кога да контактирам?

Ако имате коментаре или питања у вези наше Политике приватности, молимо Вас пишите нам на kancelarija@nego.rs.

УСЛОВИ КОРИШЋЕЊА

Услови коришћења примењују се на све садржаје и услуге веб портала nego.rs на Интернет адреси nego.rs. Приликом коришћења било ког дела портала сматраћемо да сте упознати и да пристајете на услове и правила који следе.

Садржаје и материјале (текстуалне, фото, видео, аудио) са веб портала nego.rs не можете да користите, мењате, репродукујете или дистрибуирате у комерцијалне сврхе без претходне дозволе власника овог веб портала. Неовлашћено коришћење било ког дела портала представља кршење закона о ауторским правима и подложно је тужби.

Овлашћујемо вас да прегледате и преузимате материјале са овог портала само за ваше личне, некомерцијалне потребе, али под условом да обавезно наведете као извор nego.rs, са линком ка изворном тексту на нашем порталу.

Уредништво портала nego.rs улаже максималне напоре да објављени садржаји буду тачни, потпуни и ажурни, али не може да преузме одговорност за евентуалне грешке настале приликом уноса. Према томе, као корисници садржај сајта користите на сопствену одговорност.

Задржавамо право измене, укидања (привременог и трајног) било којег садржаја, производа или услуге на порталу, као и Услова коришћења, без обавезе претходне најаве. Свака измена Услова коришћења биће видљива на овој страници.

Линкови ка другим веб сајтовима, који нису власништво портала nego.rs не сматрају се делом сајта и nego.rs не сноси одговорност за њих. Такође, не сносимо одговорност за било какву штету насталу оглашавањем на овом порталу.

Сви текстови и илустрације на сајту су само информативног карактера и не могу бити предмет било какве обавезе власника сајта према посетиоцима сајта.

Корисницима портала nego.rs строго је забрањено:

објављивање, слање и размена садржаја који крше постојеће српске и/или међународне законе, садржаја који је увредљив, вулгаран, претећи, расистички или шовинистички, као и садржаја који је штетан на било који други начин

објављивање, слање и размена информација за које посетилац зна или претпоставља да су лажне, а чије би коришћење могло да нанесе штету другим корисницима

лажно представљање, односно представљање у име другог правног или физичког лица

објављивање, слање и размена садржаја који су заштићени ауторским правом

објављивање, слање и размена нежељених садржаја корисницима без њиховог пристанка или тражења, или путем обмане

свесно објављивање, слање и размена садржаја који садрже вирусе или сличне програме направљене у сврху уништавања или ограничавања рада било којег компјутерског софтвера и/или хардвера и телекомуникационе опреме

прикупљање, чување и објављивање личних података других посетилаца портала и корисника.

nego.rs не одговара за коментаре посетилаца који су одраз њиховог мишљења.